Mercedes-Benz a prezentat noua generatie a lui S-Class

Mercedes-Benz a prezentat noua generatie a lui S-Class

Producatorul german Mercedes-Benz a prezentat in cadrul centrului Airbus A380 din Hamburg noua generatie a lui S-Class.

Nava amiral a constructorului din Stuttgart vine sa seteze noi standarde in segmentul premium. "Nu este vorba doar despre siguranta, estetica, putere, eficienta, confort sau dinamism. Aspiratiile noastre s-au contopit sub sloganul <>", a declarat Dieter Zetsche, CEO-ul Mercedes-Benz.

Pentru inceput, Mercedes-Benz va comercializa versiunea standard si cea cu ampatament marit, urmand ca in perioada urmatoare sa vedem un coupe, o decapotabila si chiar o varianta Pullman, menita sa inlocuiasca regretatul Maybach.

La nivel exterior, noul Mercedes-Benz S-Class vine cu un look inspirat de CLA si CLS. Vorbim aici de liniile mult mai rotunjite, dar si de aspectul partii frontale. La capitolul dimensiuni, noua generatie a navei amiral masoara 5.116 milimetri in lungime, 1.899 milimetri in ltaime si 1.496 milimetri in inaltime. Multumita dimensiunilor mai mari, 2014 S-Class ofera mai mult spatiu pentru pasageri.

Pentru ca vorbim despre un adevarat "trend-setter" in clasa aceasta, Mercedes-Benz vine cu un pachet de 30 de elemente de siguranta destinate clientilor. Acestea au fost renumite sub numele Intelligent Drive si, conform declaratiilor facute de germani, acestea reprezinta un nou standard in zona producatorilor premium. La capitolul motorizari, noua generatie a lui Mercedes-Benz S-Class va fi oferita in 3 variante. Prima dintre acestea va purta numele de S350 si va fi acompaniata de unitatea V6 turbo-diesel de 3.0 litri ce dezvolta 255 de cai putere. Cea de-a doua versiune se numeste S500 si vine in compania unui motor V8 pe benzina de 4.7 litri capabil sa producat 449 de cai putere.

Pentru ecologisti, Mercedes vine cu versiunea S400 Hybrid. Aceasta combina performanta unui motor V6 pe benzina de 3.5 litri cu eficienta unui motor electric. In total, ansamblul hibrid dezvolta 302 cai putere.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Dar noutatile nu se opresc aici. In perioada urmatoare, Mercedes-Benz pregateste in ca doua versiuni hibride. Prima dintre acestea se va numi S300 BlueTec Hybrid si sosi in compania motorului de 2.1 litri cu patru cilindri si 204 cai putere, iar cea de-a doua surpiza poarta denumirea de S500 Plug-in Hybrid. Conform germanilor, aceasta promite un consum de doar 3 litri la 100 de kilometri.

| de | Sursa: Mercedes-Benz

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?