Mercedes-Benz EQC, SUV-ul electric al nemtilor, poate fi comandat si in Romania

Mercedes-Benz EQC, SUV-ul electric al nemtilor, poate fi comandat si in Romania

Noul Mercedes-Benz EQC, primul SUV de serie dezvoltat de constructorul german, este disponibil pentru comandă și în România. Modelul a intrat deja în producția de serie pe liniile de asamblare ale uzinei din Bremen, aceeași uzină care în prezent produce, bineînțeles, și modele cu motoare cu combustie internă.

EQC este precursorul noii generații de motoare electrice Mercedes-Benz și reprezintă astfel pilonul „Electric Drive" al strategiei CASE. EQC are o putere totală de 300 kW (408 CP). Un motor electric pe fiecare osie a autovehiculului transformă energia electrică în energie mecanică, sistemul de propulsie oferind astfel 760 Nm. Datorită unei strategii inteligente de operare, componentele sistemului de condus asigură putere exact acolo unde este nevoie, în funcție de situație, într-un mod eficient și aproape silențios. Transmisia integrală 4MATIC îmbunătățește stabilitatea manevrabilității autovehiculului, mai ales pe drumuri dificile. Prin distribuirea puterii în mod continuu, sunt îmbunătățite atât plăcerea de a conduce, cât și autonomia.

Bateria Li-Ion de înaltă tensiune din dotarea EQC este dispozitivul central de stocare a energiei pentru unitatea electrică și impresionează prin densitatea mare de energie și conținutul energetic utilizabil. Aceasta asigură un spectru de autonomie între 374 și 416 km (WLTP), precum și o unitate electrică de înaltă performanță. Designul modular al sistemului, care cuprinde două module cu 48 de celule și patru module cu 72 de celule, asigură un design compact.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. În România, Mercedes-Benz EQC are un preț de pornire de 75.922 de euro cu TVA inclusă. Versiunea specială Edition 1886 pornește de la 85.585 de euro cu tot cu TVA.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?