Mercedes-Benz prezinta noul EQC, primul SUV electric din istoria companiei

Mercedes-Benz prezinta noul EQC, primul SUV electric din istoria companiei

In cadrul Salonului Auto de la Paris din 2016, Mercedes-Benz a prezentat pentru prima data EQ, noul brand dedicat mobilitatii electrice. Doi ani mai tarziu, Mercedes-Benz lanseaza EQC – primul SUV complet electric sub brandul EQ.

Prin design-ul curat si accentele colorate emblematice, EQC este pionierul look-ului electric avant-garde, reflectand in acelasi timp filozofia de design Progressive Luxury. In ceea ce priveste calitatea, siguranta si confortul, EQC reprezinta pe deplin standardele Mercedes-Benz in lumea autoturismelor electrice si convinge prin atributele care il reprezinta. Acestora li se alatura si performanta dinamica, datorita celor doua motoare electrice de pe puntile fata si spate, cu o putere combinata de 300kW. Strategia de operare sofisticata permite o autonomie energetica care depaseste 450km, potrivit standardului NEDC (cifre provizorii). De asemenea, EQC dispune de servicii complexe, datorita Mercedes me si face ca mobilitatea electrica sa devina convenabila si adecvata transportului zilnic.

Productia primului model din gama EQ va incepe in 2019, la fabrica Mercedes-Benz din Bremen, Germania. In paralel cu productia de serie a EQC va incepe si productia de baterii pentru noul model la fabrica din Kamenz, situata in apropiere de Dresda, Germania.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Brandul EQ transcede autovehiculul propriu-zis, oferind un ecosistem larg de produse, servicii, tehnologii, inovatii si inpiratie, toate dedicate electro-mobilitatii. Pe drumul spre transport cu zero emisii, compania urmareste trei planuri de actiune la nivel strategic prin autovehicule electrice (EQ), modele hybride (EQ Power) si motoare termice electrificate (EQ Boost). In urmatorii ani, peste 10 miliarde de Euro vor fi investiti in extinderea gamei electrice si mai mult de un miliard de Euro in productia de baterii.

| de | Sursa: Mercedes-benz

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?