Mercedes-Benz si Aristoteles Workshop – parteneri pentru industria de film documentar din Romania

Sectiuni Relevante

Mercedes-Benz si Aristoteles Workshop – parteneri pentru industria de film documentar din Romania

Mercedes-Benz România este partener al Aristoteles Workshop, singura platformă de training și dezvoltare pentru autorii de film documentar din România, care își propune să pună bazele unei noi generații de regizori de film documentar în regiunea Europei Centrale și de Est.

Programul, ajuns la cea de-a 13-a ediție, se desfășoară în perioada 1 - 31 august 2018, în Țara Hațegului. Participanții au la dispoziție o serie de autoturisme GLC pentru realizarea filmărilor pe un areal care cuprinde printre altele Deva, Hunedoara și siturile arheologice de la Sarmisegetuza.

15 tineri realizatori și artiști în filmul documentar din nouă țări (Bulgaria, Bosnia, Chile, Franța, Germania, Italia, Olanda, România și Spania) au acceptat provocarea Artistoteles Workshop: de a realiza un film de scurtmetraj în cinci săptămâni. Împărțiți în cinci echipe și îndrumați de mentori din industrie, cei 15 participanți trebuie să găsească, să filmeze și să monteze de la zero o poveste.

Invitații speciali ai acestei ediții sunt: Thierry Garrel, director timp de 17 ani al departamentului de film documentar al televiziunii franco-germane Arte, supranumit și „Papa“ filmului documentar, Lotte Mik-Meyer, John Appel, Jeroen Berkvens și Laurent Bécue-Renard, realizatori multipremiați în circuitul de festivaluri de film documentar.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Printre alumnii cursului Aristoteles se numără regizorul Adina Pintilie, a cărui film „Touch Me Not” a câștigat Ursul de Aur la Berlin, în 2018. Documentarele produse în cadrul Aristoteles Workshop au primit numeroase distincții la renumite festivaluri de film, precum Festivalul de Film Internațional de la Locarno, Cannes, Sarajevo sau Trieste.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?