Noua acciza introdusa in pretul combustibilului a redus consumul intern cu 16 procente in prima luna de la aplicare

Sectiuni Relevante

Noua acciza introdusa in pretul combustibilului a redus consumul intern cu 16 procente in prima luna de la aplicare

Acciza suplimentara de 7 eurocenti pe litru introdusa de Guvernul Romaniei in pretul combustibilului vandut in tara nu a adus niciun beneficiu la bugetul Statului, spun colegii de la Adevarul.

Conform datelor furnizate de INS (Institutul National de Statistica), romanii au cumparat cu 16 procente mai putin carburant in aprilie 2014, comparativ cu luna precedenta, si cu 6% mai putin fata de aceeasi perioada a lui 2013.

Mai mult decat atat, transportatorii rutieri cu afaceri internationale au preferat sa alimenteze din tarile vecine pentru a-si reduce costurile la carburanti. Acest lucru s-a intamplat in ciuda faptului ca Guvernul a promis transportatorilor ca le va returna 4 eurocenti pe litru din acciza. Multi au apelat al acest tertip pentru ca procedura de restituire este mult prea complicata si implica prea multa birocratiei.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Radu Dinescu, secretarul general al Uniunii Nationale a Transportatorilor din Romania, a declarat ca pragul de rentabilitate al accizi este de 13.5 procente. Astfel, scaderea vanzarilor cu 16% a adus pierderi la bugetul de Stat.

| de | Sursa: Adevarul

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?