Noul Audi Q8 este disponibil in Romania de la 76.500 de euro

Sectiuni Relevante

Noul Audi Q8 este disponibil in Romania de la 76.500 de euro

Audi Q8 îmbină ce au mai bun de oferit două universuri, aparent diferite: eleganța specifică modelelor coupé de lux, cu patru uși, cu versatilitatea practică a SUV-urilor de talie mare.

Lungime de 4.901 milimetri, lățime de 1.935 milimetri și înălțime de 1.616 milimetri. Acestea sunt dimensiunile definitorii ale noului Audi Q8, un model care emană sportivitate și prestigiu prin fiecare detaliu, într-o manieră mai pregnantă decât oricare alt SUV al mărcii cu patru inele. Plafonul similar coupe-urilor face ca acest model să pară mai scund decât fratele său, Q7. Q8 este cu 66 de milimetri mai scurt, dar cu 27 de milimetri mai lat. Secțiunea frontală distinctivă, consola posterioară scurtă, garda mare la sol, de până la 254 de milimetri și roțile de mari dimensiuni (până la 22"), transmit dinamism și putere.

Pentru faruri, clienții Q8 pot alege dintre două versiuni, ambele cu LED-uri. De departe, blocurile optice compuse din două elemente par foarte aplatizate. Partea lor superioară include, printre altele, luminile de zi şi luminile de întâlnire. Luminile de drum sunt poziționate dedesubt, fiind mai închise la culoare şi retrase. Farurile opţionale HD matrix LED sunt realizate fiecare din câte 24 de LED-uri individuale.

Audi Q8 vine standard cu sistemul de tracțiune integrală quattro. În setarea standard, diferenţialul blocabil central, pur mecanic, transferă cuplul la puntea din faţă şi la cea din spate în raport 40:60. Când este necesar, sistemul transferă cea mai mare parte a cuplului către puntea care are tracţiunea mai bună.

Suspensiile contribuie decisiv la manevrabilitatea sportivă, încă de la versiunea de bază. Suspensiile faţă şi spate cu cinci braţe sunt fabricate în cea mai mare parte din aluminiu. Raportul de transmisie al direcţiei progresive standard devine tot mai direct pe măsură ce creşte unghiul de virare.

Pe pieţele europene, Audi Q8 vine echipat cu motorul 3,0 TDI, Q8 50 TDI (consum combustibil mixt în l/100 km: 6,8 - 6,6; emisii mixte de CO2 în g/km: 179 - 172). Puterea generată este de 210 kW (286 CP), iar cuplul de 600 Nm. SUV-ul sprintează de la 0 la 100 km/h în 6,3 secunde şi atinge o viteză maximă de 245 km/h.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Prețul de pornire pe piața din România este de 76.500 de euro cu TVA inclusă.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?