Noul BMW X5 provoaca unul dintre cele mai ostile terenuri de pe planeta

Noul BMW X5 provoaca unul dintre cele mai ostile terenuri de pe planeta

Pentru lansarea noului BMW X5, BMW Italia a ales o abordare unică: a dus virajele legendare de la Monza pe nisipul secular de la Sahara. Circuitul istoric de la Monza a fost reprodus la Merzouga, într-una din cele mai deşertice zone ale Marocului: un traseu de 5,793 kilometri iese în evidenţă prin nisipul şi pietrele Saharei.

Fiecare viraj, fiecare linie dreaptă, fiecare şicană a fost reconstruită cu fidelitate la scară 1:1, atât ca rază de curbură, cât şi ca distanţă.

Timp de două săptămâni, peste 50 de oameni - inclusiv ingineri, topografi, tehnicieni, lucrători şi piloţi - au lucrat şi au contribuit la realizarea acestui proiect incredibil. A fost nevoie de patru zile de studiu şi pregătire, cu topografi, ingineri şi arhitecţi, cu opt posturi de design topografic şi simulare.

Timp de nouă zile, patru buldozere şi patru camioane au mutat 24 de metri cubi la un moment dat pentru a pregăti solul şi pentru a îndepărta nisipul în exces, în timp ce două gredere şi două compactoare au definit şi au compactat pista. Peste 3.500 de metri cubi de sol au fost mutaţi pentru a da naştere circuitului off-road.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. O noutate absolută pentru model este posibilitatea oferită clienţilor de a opta pentru pachetul xOffroad. Un buton specific oferă conducătorului posibilitatea de a alege unul dintre cele patru moduri de condus off-road (xSand, xRocks, xGravel, xSnow), care determină automat setările ideale pentru garda la sol, sistemul xDrive, reacţia acceleraţiei, controlul transmisiei şi intrările corectoare ale sistemului DSC atunci când se rulează pe nisip, pietre, macadam sau zăpadă.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?