Noul Kia ProCeed poate fi comandat si in Romania cu preturi incepand de la 22.278 de euro cu TVA

Noul Kia ProCeed poate fi comandat si in Romania cu preturi incepand de la 22.278 de euro cu TVA

Noul Kia ProCeed îmbină un design uimitor cu spațiul și versatilitatea unui tourer , având o caroserie shooting brake în cinci uși. Modelul ProCeed a fost dezvăluit publicului la Salonul Auto de la Paris 2018 iar comercializarea sa exclusiv pentru șoferii europeni va începe în primul trimestru al anului 2019. Pe piața din România, cel mai accesibil ProCeed are un preț de pornire de 22.278 de euro cu TVA. Exista și o ofertă de lansare menită să scadă din prețul total 1.000 de euro.

Purtând mai departe numele celei de a doua generații a coupé-ului în trei uși Kia pro_cee’d, noul model ProCeed a fost desenat și proiectat în Europa. Un produs al centrului european de design Kia și al echipelor de cercetare-dezvoltare din Frankfurt, Germania, modelul ProCeed este fabricat în uzina de la Žilina, Slovacia. Acesta va fi construit alături de Kia Ceed și Ceed Sportswagon, modele lansate la începutul acestui an.

Modelul ProCeed este disponibil în versiunea de echipare GT Line sau versiunea performantă GT, o propunere care a permis echipelor de design Kia din Europa să creeze un design sportiv și de încredere pentru modelul reprezentativ al familiei Ceed.

Având o lungime de 4,605 mm, ProCeed este cu 5 mm mai lung decât Ceed Sportswagon, cu o lungime mai mare a părții frontale, de 885 mm. Cu o înălțime de 1,422 mm, plafonul său este cu 43 mm mai jos decât al modelului Sportswagon, în timp ce garda la sol este redusă cu 5 mm, la 135 mm (ca rezultat al reducerii cu 10 mm în înălțimea suspensiei, prin adoptatea unor jante mai mari). Construit pe aceeași platformă ‘K2’ ca și celelalte modele Ceed, păstrează neschimbat ampatamentul de 2,650 mm.

Modelul ProCeed GT Line este disponibil în trei variante de motoare. Motoarele pe benzină includ popularul motor Kia de 1.0 litri T-GDi (turbo cu injecție directă pe benzină), ce produce 120 CP și un cuplu de 172 Nm. Echipat cu motorul de 1.0 litri T-GDi (cuplat la o transmisie manuală cu șase trepte), modelul ProCeed accelerează de la 0 la 100 km/h în 11.3 secunde. Emisiile CO2 pornesc de la 122 g/km.

Cel mai puternic motor pentru modelele GT Line este noua unitate ‘Kappa’ de 1.4 litri T-GDi , care produce 140 CP. Supra-alimentarea motorului asigură un cuplu de 242 Nm valabil pe o plajă de turații cuprinsă între 1,500 - 3,200 rpm, cu un răspuns rapid într-o gamă largă de condiții de rulare. Echipat cu motorul de 1.4 litri T-GDi, ProCeed accelerează de la 0 la 100 km/h în 9.1 secunde când este echipat cu transmisia manuală cu șase trepte, emisiile CO 2 fiind de 130 g/km

Motorul diesel de 1.6 litri disponibil pe modelele Ceed și ProCeed este primul motor diesel Smartstream produs de Kia. Livrând o putere de 136 CP, noul motor Smartstream de 1.6 litri poate fi cuplat la o cutie de viteze manuală cu șase trepte sau la transmisia cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteză. Acest motor produce un cuplu de 280 Nm când este cuplat la cutia de viteze manuală, având un sprint de la 0 la 100 km/h în 10.4 secunde și emisii CO2 începând de la 104 g/km.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Marcând reîntoarcerea noului model de performanță Kia GT, ProCeed GT este propulsat de un motor de 1.6 litri T-GDi, identic cu cel găsit pe noul Ceed GT. Acesta produce 204 CP și un cuplu de 265 Nm și este cel mai performant motor al gamei. Echipat cu transmisia manuală cu șase trepte, ProCeed GT poate accelera de la 0 la 100 km/h în 7.6 secunde, atingând o viteză maximă de 230 km/h (143 mph). Echipat cu transmisia automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte, automobilul accelerează de la 0 la 100 km/h în 7.5 secunde, având o viteză de top de 225 km/h.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?