Noul Porsche Taycan stabileste un record la Nurburgring

Noul Porsche Taycan stabileste un record la Nurburgring

Porsche stabilește noi standarde pentru mașinile sport cu patru uși, full electric, pe Nürburgring-Nordschleife. Pilotul de teste Lars Kern a dovedit pista legendară, cunoscută sub numele de Iadul Verde, în șapte minute și 42 de secunde. Timpul a fost stabilit pe parcursul de 20,6 kilometri, folosit de obicei pentru tentative de doborâre de record. În timpul acestei încercări, Lars Kern a condus un Taycan pre-serie.

"Porsche Taycan este potrivit și pentru piste de curse și a demonstrat asta în mod convingător chiar aici, pe cel mai dificil circuit din lume", explică Kern. „Încă o dată sunt impresionat de stabilitatea manevrabilității acestei sportive electrice în toate porțiunile de mare viteză, cum ar fi Kesselchen, și cât de bine accelerează din secțiunile strânse, precum Adenauer Forst."

„Modelul Taycan a stăpânit perfect Triple Endurance Run. În primul rând, mașina noastră sport electrică a demonstrat reproductibilitatea performanțelor sale ca parte a unui test intens, care a implicat 26 de accelerări succesive de la zero la 200 km / h. Apoi a parcurs 3.425 de kilometri în 24 de ore la Nardò, fără probleme, iar acum stabilește un record la Nürburgring-Nordschleife ", remarcă Stefan Weckbach, vicepreședinte pentru gama de produse Taycan. „Numeroși factori contribuie la această performanță și la eficiența motorului, de asemenea, la viteze mari. Aceștia includ sistemele de șasiu care reacționează într-o fracțiune de secundă, precum și aerodinamica remarcabilă. "

Inginerii de dezvoltare au început să testeze Taycan pe Nürburgring-Nordschleife încă dintr-o etapă de dezvoltare timpurie, pe un simulator, astfel încât să poată evalua performanțele sale pe o pistă virtuală de curse. În acest proces, unul dintre principalele obiective a fost studierea managementului termic, care are o contribuție importantă la obținerea unui timp bun pe pistă.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Noul Porsche Taycan va fi prezentat in 4 septembrie in cadrul unui eveniment special, urmand ca publicul sa poata admira primul model electric dezvoltat de constructorul german in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, eveniment care isi deschide portile in 12 septembrie.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?