Noutatile Acura de la Detroit

Noutatile Acura de la Detroit

Oficialii Acura au prezentat in cadrul Salonului Auto de la Detroit trei concepte noi. Vorbim despre NSX, ILX si RDX.

Acura NSX Concept

Conceptul Acura NSX vine sa reinitieze o noua era a modelelor de performanta create de divizia americana a celor de la Honda. NSX este fabricat din maretiale foarte usoare, dispune de un motor V6 pozitionat central si are parte de cele mai noi tehnologii ale americanilor. Este vorba despre trenul de rulare hibrid care poarta denumirea de Sport Hybrid SH-AWD (Super Handling All Wheel Drive) si prin intermediul caruia o "se creaza o sinergie intre om si masina".

"Ca si primul NSC, vom exprima performanta inalta prin intermediul ingineriei eficiente. Noul NSX va crea o legatura puternica intre sofer si masina", au declarat oficialii Honda. In ceea ce priveste elementele mecanice, Acura a declarat ca NSX beneficiaza de un motor cu injectie directa cuplat la o transmisie cu dublu ambreiaj care dispune de un motor electric incorporat.

Acura ILX Concept Cel de-al doilea concept cu care Acura a venit la Detroit este ILX. Compania a numit acest prototip drept precursorul tuturor compactelor sedan care vor iesi pe poarta fabricilor americane. Modelul care va avea la baza acest concept va fi oferit in trei versiuni diferite, printre care si una hibrida.

Pentru inceput, americanii vor oferi un motor de 2.0 litri cu patru cilindri, un agregat de 2.4 litri si un tren de rulare hibrid cu un propulsor de 1.5 litri ca parte componenta a acestuia. Interiorul lui ILX este descris ca fiind destept, spatios si sportiv si beneficiaza de ultimele tehnologii japoneze. Vorbim despre acces fara cheie, buton pentru portnirea motorului si sistemul Pandora.

Acura RDX Concept

Ultimul, dar nu cel din urma concept cu care Acura a inveselit publicul de la Detroit poarta denumirea de RDX. Prototipul prezentat la evenimentul american prefigureaza cea de-a doua generatie a SUV-ului american care va debuta oficial in primavara acestui an.

Acura RDX va dispune de motorul V6 de 3.5 litri capabil sa produca 273 de cai, cu 33 de cai mai mult decat actuala versiune. Puterea va fi transmisa celor patru roti prin intermediul unei cutii de viteze automate cu sase rapoarte.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. In ceea ce priveste design-ul, Acura RDX a primit o caroserie mult mai aerodinamica, o capota restilizata, in timp ce la interior, materialele au fost mult imbunatatite.

| de | Sursa: Acura

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?