Opel Calibra a implinit 25 de ani

Sectiuni Relevante

Opel Calibra a implinit 25 de ani

Opel Calibra, celebrul coupe al nemtilor, a implinit 25 de ani de la lansare. Modelul din Russelsheim a fost vazut pentru prima data in 1989 in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Asa cum bine stiti, Opel Calibraa fost succesorul lui Monza, Manta si Opel GT si, dupa parerea noastra si-a atins cu brio scopul. In prima faza, Opel Calibra a fost oferit alaturi de motorul de 2.0 litri si 115 cai putere. La scurt timp, coupe-ul german a venit cu o versiune imbuantatia de 150 de cai putere capabila sa ofere si un consum de carburant redus pentru acele vremuri: 7.7 litrila suta.

Dar marele boom dat de Claibra a sosit in 1992, cand coupe-ul german a primit un motor de 2.0 litri turbo capabil sa produca 204 cai putere in compania unei tractiuni integrale si a unuei cutii manuale cu sase rapoarte.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Din nefericire, productia lui Calibra s-a incheiat in 1997, cand Opel a pregatit Last Edition, o versiune de final echipata cu jante BBS, cu tapiterie din piele si aer conditionat.

| de | Sursa: Opel

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?