Piata auto second-hand, in crestere fata de anul trecut

Sectiuni Relevante

Piata auto second-hand, in crestere fata de anul trecut

Direcţia Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a publicat statisticile trimestriale cu privire la piata auto din Romania. Inmatricularile de masini noi din Romania au crescut cu 21%, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Dar romanii iubesc si masinile rulate. Aceasta piata a inregistrat si ea o crestere de 18,5%. Vorbim despre 64.690 de masini second-hand inmatriculate in Romania in primele trei luni ale anului.

Pe primul loc in preferintele romanilor se afla marca Volkswagen cu 18.311 de masini, in crestere cu 15,48% fata de aceeasi perioada a anului. Pe locul doi se afla Opel cu 10.662 de masini inmatriculate, tot in crestere cu 15,50% fata de primele trei luni ale lui 2015. Pe ultima pozitie a topului se afla Audi cu 4.963 de masini.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Din pacate, numarul mare de masini rulate provenite din afara tarii nu este benfic. DIn cele 5,15 milioane de masini aflata in Romania la finalul lui 2015, 2,56 de milioane erau mai vechi de 12 ani, iar 1,89 de milioane aveau o vechime cuprinsa intre 6 si 10 ani.

| de | Sursa: Agerpres

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?