Podul Calafat - Vidin a fost inaugurat

Sectiuni Relevante

Podul Calafat - Vidin a fost inaugurat

Incepand cu 14 iunie, romanii si bulgarii pot traversa Dunarea pe un nou pod. Acesta leaga orasul Calafat de Vidin si face parte dintr-un proiect major de infrastructura.

Taxa de traversare va costa intre 6 si 37 de euro, in functie de tipul autovehiculului, iar veniturile obtinute din incasari vor fi impartite intre cele doua state in functie de contributia avuta la proiect (83% Bulgaria, 17% Romania).

Proiectul a debutat in 2007, iar rezultatul final este unul decent. Patru benzi rutiere, doua trotuare, pista pentru biciclisti si o linie de cale ferata. Podul Calafat - Vidin a fost ridicat de compania spaniola FCC, aceeasi care a lucrat la constructia Pasajului Basarb din Bucuresti.

In primul an, cele doua state se asteapta ca podul sa fie traversat de 100.000 de vehicule. Comisia Europeana estimeaza ca in 2030 traficul sa ajunga la 8.400 de automobile si 30 de trenuri pe zi.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Podul Calafat - Vidin se numeste "Noua Europa", iar "nasii" sunt Victor Ponta si Rosen Plevneliev, Presedintele Bulgariei.

| de | Sursa: Hotnews

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?