Porsche 911 RSR va concura la Le Mans

Porsche 911 RSR va concura la Le Mans

Cursa de 24 de ore de la Le Mans este o cursă legendară. La cea de-a 85-a ediție, care va avea loc pe 17-18 iunie, 60 de mașini și 180 de piloți vor răspunde provocărilor de pe circuit.

Cu 18 victorii generale și 105 victorii în clasa sa, Porsche este cel mai de succes constructor auto din istoria acestei prestigioase curse de 24 de ore, fiind bine reprezentat în competiție și anul acesta.

Echipa Porsche GT participă cu două noi Porsche 911 RSR în renumita clasă GTE-Pro, marcând debutul la cea mai dificilă cursa auto din lume al acestei mașini de 510 CP, dezvoltată de Porsche Motorsport în Weissach, pe baza celei de-a șaptea generații a emblematicului 911. Cu cele două prototipuri 919 Hybrid de la clasa LMP1 și cu cele patru Porsche 911 RSR din anul de model 2015, pilotate de echipele de clienți Porsche la clasa GTE-Am, un număr total de zece mașini de curse Porsche, 13 piloți de la fabrica Porsche și un tânăr pilot Porsche vor lua cu asalt maratonul de la Le Mans.

911 RSR care și-a sărbătorit debutul la cursa de 24 de ore din Daytona, în ianuarie, este un vehicul complet nou: suspensia, structura caroseriei, conceptul aerodinamic, motorul și transmisia au fost toate reproiectate în Weissach, de la zero. În funcție de mărimea restrictorului, motorul, care este acum poziționat în fața punții spate, generează aproximativ 510 CP. Datorită difuzorului bară spate de mari dimensiuni, combinat cu o aripă spate montată deasupra, nivelul de deportanță și eficiența aerodinamică au fost semnificativ îmbunătățite.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Noul 911 RSR, al cărui predecesor și-a adjudecat o dublă victorie la Le Mans în 2013, prezintă, la cea de-a doua cursă de 24 de ore din sezonul său de debut, un design din fabrică îmbunătățit, în culorile primare alb, roșu și negru.

| de | Sursa: Porsche

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?