Porsche isi mareste participatia in Rimac la 15.5 procente

Sectiuni Relevante

Porsche isi mareste participatia in Rimac la 15.5 procente

Porsche și-a mărit participația în compania de tehnologii și mașini sport Rimac Automobili la 15,5%. În iunie 2018, producătorul de mașini sport din Stuttgart a achiziționat o cotă de 10% din Rimac. Porsche consolidează acum acest parteneriat. Compania croată dezvoltă și produce componente de electromobilitate și autovehicule super-sport electrice in-house. Porsche a inițiat un parteneriat de dezvoltare cu Rimac, pe fondul campaniei sale de mobilitate electrică.

„Porsche sprijină Rimac și dezvoltarea sa pozitivă de un an”, explică Lutz Meschke, vicepreședinte al Comitetului Executiv la Porsche AG și membru al Comitetului Executiv responsabil pentru Finanțe și IT. „Am conștientizat rapid că Porsche și Rimac pot învăța multe una de la cealaltă. Avem încredere în ceea ce Mate Rimac și compania sa au de oferit, motiv pentru care ne-am mărit implicarea acum și intenționăm să ne consolidăm colaborarea în domeniul tehnologiei bateriilor.”

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Fondatorul Mate Rimac (în vârstă de 31 de ani) a început să își dezvolte viziunea unei mașini sport rapide, propulsate de un motor electric, într-un garaj, în 2009. Rimac și-a prezentat cea mai recentă mașină electrică, C Two, la Salonul Internațional de la Geneva, din martie 2018. Automobilul cu două locuri generează aproape 2.000 CP și atinge o viteză maximă de 412 km/h. Are o autonomie de 650 de kilometri (NEDC) și poate reîncărca 80% din capacitatea completă a bateriei într-o jumătate de oră, datorită unui sistem de încărcare rapidă de 250 kW. De asemenea, compania dezvoltă și produce motoare electrice de înaltă performanță și sisteme de baterii.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?