Porsche renunta la anduranta si trece in Formula E

Porsche renunta la anduranta si trece in Formula E

Începând cu anul 2019, o echipă de la fabrica Porsche va concura la Formula E. Ca urmare, compania își va încheia participarea în clasa LMP1 a Campionatului Mondial de Anduranță FIA WEC, la sfârșitul sezonului 2017.

Porsche își va menține focusul pe cursele GT internaționale, dar își va concentra strategia motorsport și pe participarea modelului 911 RSR la clasa GT a Campionatului Mondial de Anduranță FIA, al cărui punct culminant este cursa de 24 de ore de la Le Mans, la American IMSA WeatherTech SportsCar Championship și la alte curse pe distanțe lungi, devenite deja clasice.

Această repoziționare a strategiei motorsport este în conformitate cu direcția stabilită pentru companie în Porsche Strategy 2025, prin care s-a decis ca Porsche să construiască o combinație de vehicule GT cu combustie și mașini sport complet electrice, cum ar fi prima mașină construită pentru șosea alimentată exclusiv de baterie, Mission E.

”Înscrierea în Formulei E și succesul în această categorie reprezintă consecințele evidente ale Mission E. Libertatea tot mai mare de a dezvolta noi tehnologii la nivel intern face Formula E atractivă pentru noi”, spune Michael Steiner, Membru al Consiliului Executiv, Responsabil de Cercetare și Dezvoltare în cadrul Porsche AG.

”Porsche lucrează cu concepte alternative, inovatoare de sisteme de propulsie. Pentru noi, Formula E este mediul competițional suprem pentru a duce mai departe dezvoltarea vehiculelor de înaltă performanță, în domenii precum protecția mediului, eficiența și sustenabilitatea”, a completat oficialul.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Anul acesta, Porsche a făcut deja primii pași pentru dezvoltarea propriului model de curse de Formula E.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?