Programul Rabla a fost amanat pana in mai

Sectiuni Relevante

Programul Rabla a fost amanat pana in mai

Au trecut doar cateva zile de la anuntul facut de Daniel Constantin din care aflam ca programul Rabla o sa demareze pe 24 aprilie. Acum, Grațiela Gavrilescu, noul ministrul al Mediului, vine cu o veste mai putin buna pentru cei care asteptau voucherele din partea statului.

"Îi anunț pe toți românii care au mașină mai veche de 10 ani că, probabil în jurul datei de 10 mai, vor putea să acceseze programele Rabla și Rabla Plus. În momentul în care dezbaterea publică este gata, pe data de 24 aprilie, trebuie să fim gata și cu Ghidul, și cu procedura", a declarat ministrul.

Anul acesta, valoarea tichetului Rabla o sa ramana la 6.500 de lei. Dar Ministerul Mediului introduce praguri maxime de emisii de CO2 pentru masinile noi. Astfel, daca vrei sa cumperi o masina noua prin programul Rabla 2017, aceasta nu trebuie sa emita mai mult de 130 de grame de CO2/km. In 2018, valoarea o sa scada la 120 de grame de CO2/km, iar in 2019, la 110 grame de CO2/km. Totodata, Ministerul Mediului pastreaza ecobonusurile.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Astfel, in 2017, vei putea primi un ecobonus de 1.500 de lei daca masina pe care o cumperi emite cel mult 98 g CO2/km. In 2018, valoarea o sa scada la 96 g CO2/km, iar in 2019, la 95 g CO2/km.

| de | Sursa: agerpres

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?