Proiect de lege - Amenzi mai mari si permisul suspendat pentru 30 de zile pentru cei care folosesc telefonul la volan

Sectiuni Relevante

Proiect de lege - Amenzi mai mari si permisul suspendat pentru 30 de zile pentru cei care folosesc telefonul la volan

Ministerul Afacerilor Interne a lansat în dezbatere publică un proiect de lege care vizeaza comportamentul soferilor la volan si care, bineinteles, are in vedere modificarea Codului Rutier.

Daca pana in acest moment, folosirea telefonului la volan era sanctionata cu 2-3 puncte de amenda si 2 puncte de penalizare, acest lucru s-ar putea schimba in viitorul apropiat. Conform proiectului de lege, care vine sa clarifice si mai mult situatiile in care soferii pot fi pedepsiti, amenda pentru folosirea telefonului la volan ar putea creste pana la minim 1.300 de lei (intre 9 si 20 de puncte de amenda).

Mai mult decat atat, oficialii vor si suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile pentru soferii prinsi.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. "În timpul mersului, conducătorului de vehicul îi este interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil, precum și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video", se arata in proiectul de lege.

| de | Sursa: Hotnews

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?