Proiect nou pentru ridicarea rablelor abandonate in parcari

Sectiuni Relevante

Proiect nou pentru ridicarea rablelor abandonate in parcari

În prezent, legislația din România prevede că o mașină abandonată pe spațiul public poate fi ridicată după cel puțin un an. Cu toate acestea, parlamentarii propun o versiune nouă pentru legislația în vigoare.

Conform noului proiect de lege, parlamentarii vor ca rablelele abandonate în parcările publice să fie ridicate după 6 luni. Autoritățile vor încheia procese verbale de constatare, iar înainte de ridicare, pe mașina respectivă va fi pusă o somație.

În urma acesteia, proprietarul are dreptul ca în 10 zile să ridice mașina din locul public. În caz contrar, aceasta va fi ridicată și depozitată în locuri special amenajate. În cazul în care vehiculul nu va fi revendicat, autoritățile vor avea dreptul să caseze sau să scoată la licitație mașina, în funcție de starea tehnică a acesteia.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Același proiect se adresează și vehiculelor care nu sunt înmatriculate, dar și pentru mașinile înmatriculate în alte state. În prezent, legislația actuală nu făcea nicio referire pentru acest tip de mașini.

| de | Sursa: Avocat Net

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?