Proiect: Politistii ar putea fi dotati cu camere video pentru a inregistra interactiunea cu soferii

Sectiuni Relevante

Proiect: Politistii ar putea fi dotati cu camere video pentru a inregistra interactiunea cu soferii

Politia Romana a anuntat lansarea proiectului pilot care presupune echiparea politistilor rutieri cu camera video pentru inregistrarea interactiunii cu soferii.

32 de camere video Body Word au fost achizitionate. Acestea sunt mici, usoare si au fost dezvoltate special pentru organele de ordine. 32 GB este capacitatea de stocare, iar rezolutia HD si unghiul de 130 de grade ar trebui sa ofere date suficiente in cazul in care inregistrarea ajunge in instanta.

Mai mult decat atat, camera video poate inregistra cu 60 de secunde inainte ca aceasta sa fie pornite propriu-zis de politist.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. "În cadrul acestui proiect pilot ne propunem să verificăm dacă este util acest sistem polițiștilor din trafic. Body Worn Cameras pot fi utile atât pentru polițiști, pentru că pot filma discuțiile cu participanții la trafic, dar și pentru cetățeni, pentru că pot constitui probe în anumite cazuri", a declarat Georgian Dragan, purtator de cuvant IGPR.

| de | Sursa: Profit

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?