RAR: ITP la 12 luni pentru masinile mai vechi de 12 ani

Sectiuni Relevante

RAR: ITP la 12 luni pentru masinile mai vechi de 12 ani

Toata lumea a observat ca imediat dupa eliminarea timbrului de mediu, la 1 februarie 2017, birourile de inmatriculari din toata tara au fost luate cu asalt. Iar rapoartele zic asa: in primele trei luni au fost inmatriculate peste 128.000 de masini rulate, de 6 ori mai mult decat numarul de masini noi. In acelasi timp, varsta medie a parcului auto a crescut de 8,6 ani la 10,5 ani.

In acest context, oficialii RAR se gandesc sa inaspreasca lucrurile pentru soferii care au acasa masini mai vechi de 12 ani. Conform declaratiilor facute de George Dinca, directorul general RAR, se discuta un proiect care sa introduca obligativitatea ITP la 12 luni pentru masinile mai vechi de 12 ani.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. "În actualul context al evoluţiei parcului auto naţional, Registrul Auto Român intenţionează să propună ca măsură de majorare a siguranţei rutiere creşterea frecvenţei de efectuare a ITP pentru autoturismele mai vechi de 12 ani, de la doi ani cât este în prezent la un an", a declarat George Dincă pentru Capital.

| de | Sursa: Capital

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?