Restituirea taxei de poluare va putea fi solicitata direct la ANAF

Sectiuni Relevante

Restituirea taxei de poluare va putea fi solicitata direct la ANAF

O Ordonanta de Guvern care face referire la recuperarea taxei de poluare a fost publicata in Monitorul Oficial. Dupa cum deja stiti, instanta a acordat de nenumarate ori castig de cauza soferilor care au achitat taxa de poluare (1 ianuarie 2007 - 1 martie 2013), iar Statul s-a gandit la o solutie mai putin costisitoare.

Pentru a ne scapa de actiunile in instanta, Guvernul a aprobat o Ordonanta prin care toti cei care au achitat aceasta taxa, indiferent de numele ei de atunci, dar mai putin Timbrul de Mediu, pot merge la ANAF pentru restituirea acesteia.

Pentru moment, Ordonanta are nevoie si de o Norma de Aplicare, insa aceasta ar urma sa fie facuta publica in urmatoarele zile.

Pentru recuperarea taxei vei avea nevoie de actul de identitate, de cartea de identitate a masinii si de chitanta sau ordinul de plata a taxei de poluare. Aceste acte vor fi atasate la un dosar care sa includa si o cerere si pe care il vei depune la ANAF.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Totusi nu trebuie sa te grabesti. Norma de aplicare nu a fost facuta publica si este posibil sa gasesti o serie de modificari, si nici nu stim cine poate recupera aceasta taxa, cel care a platit-o sau cel care detine in prezent masina. Dar nu-ti fa griji, toate acestea se vor rezolva dupa stabilirea normei de aplicare.

| de | Sursa: InCont

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?