Romanii vor plati o noua taxa pentru masinile Euro 2, Euro 3 si Euro 4. Forma finala vine in cateva saptamani

Sectiuni Relevante

Romanii vor plati o noua taxa pentru masinile Euro 2, Euro 3 si Euro 4. Forma finala vine in cateva saptamani

Ministerul Mediului pregateste o noua taxa pentru soferii care detin masini cu motoare Euro 2, Euro 3 si Euro 4. Aceasta ar urma sa tina cont de capacitatea cilindrica, de norma de poluare si de emisiile de CO2.

"Cu siguranță nu va fi o taxă sau un impozit. Va fi o metodă prin care dorim foarte mult ca toate autovehiculele care circulă pe drumurile patriei și care poluează, care au o normă inferioară de poluare euro 2, 3 sau 4, să fie taxate în funcție de emisiile pe care le dau. Luăm în calcul trei criterii, respectiv capacitatea cilindrică pentru care deja se plătește un impozit, după care luăm norma de poluare a fiecărei mașini și emisiile de CO2 pe care le produce fiecare mașină", a spus Gratiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. "Noi lucrăm într-un grup de lucru care are un termen de maxim 3 săptămâni astfel încât forma finală să îmi fie prezentată. Noi trebuie să facem o informare și la Comisie, iar apoi să fie și dezbătută", a precizat ministrul Mediului.

| de | Sursa: Agerpres

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?