Rombat a deschis o fabrica noua dedicata productiei de acumulatori microhibrid

Sectiuni Relevante

Rombat a deschis o fabrica noua dedicata productiei de acumulatori microhibrid

Producatorul autohton de acumulatori auto Rombat, a inaugurat weekendul trecut cea de-a treia unitate de productie de la Bistrita.

Noua facilitate va permite cresterea capacitatii de productie cu 700.000 de unitati pe an, ajungand la un total de 3.3 milioane de unitati anual. Multumita noii uzine, Rombat devine unul dintre liderii in fabricarea aucumulatorilor destinati autovehiculelor cu sistem Start-Stop si recuperare a energiei la franare.

Rombat mizeaza mult pe previziuni si conform acestora, pana in 2020, numarul masinilor dotate cu sistem Start-Stop va creste semnificativ. In prezent, exista in jur de 5-6 milioane de astfel de automobile, iar pana in 2020, numarul acestora va ajunge la 40 de milioane. Iar toate aceste masini vor avea nevoie de acumulatori speciali capabili sa reziste la un numar mare de porniri si opriri si care sa aiba o capabitate buna in ceea ce priveste preluarea energiei generata de sistemul de franare.

Conform oficialilor bistriteni, noua facilitate a costat 83.4 milioane de lei, dintre care 32.8 milioane provin din finantare guvernamentala nerambursabila.

Noua hala de productie se intinde pe 5.000 de metri patrati si are in componenta sa trei ateliere: fabricare placi, asamblare si formare baterii. Rombat a utilat noua facilitate cu cele mai moderne masini unelte, cu ajutorul carora pot controla nu doar calitatea, ci si valoarea emisiilor poluante.

"Investitia pe care o inauguram este un raspuns la cererile de azi si de maine ale clientilor nostri si in mod special ale clientilor producatori de automobile", a declarat Ioan Repede, directorul general Rombat.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. La evenimentul de inaugurare au fost prezenti Victor Ponta, primul ministru al tarii si o serie de oficialitati importante din judetul Bistrita-Nasaud.

| de | Sursa: Rombat via AMK

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?