Rovana Plumb: Masinile cu motoare Euro 6 vor plati timbrul de mediu in momentul prescrierii dreptului de proprietate

Sectiuni Relevante

Rovana Plumb: Masinile cu motoare Euro 6 vor plati timbrul de mediu in momentul prescrierii dreptului de proprietate

Rovana Plumb, Ministrul Mediului si al Padurilor a declarat, la Radio Romania Actualitati, ca posesorii masinilor cu motoare Euro 6, care, in prezent sunt scutiti de la plata timbrului de mediu, vor achita aceasta taxa peste cativa ani, cand masinile cu aceste norme de poluare nu vor mai fi scutite.

Mai mult decat atat, Rovana Plumb a declarat ca exista deja un precedent in sistem. Vorbim despre proprietarii ce au fost scutiti in trecut de la plata taxei de prima inmatriculare.

Potrivit unei Ordonante de Urgenta din 2008, persoanele care au cumparat in perioada 15 decembrie 2008 - 31 decembrie 2009 autovehicule cu motoare Euro 4 si capacitate cilindrica de pana la 2000 cmc inmatriculate pentru prima data intr-un stat membru al UE au beneficiat de exceptarea de la plata taxei pe poluare pentru autovehicule. Aceasta masura a fost agreata la acea vreme de Laszlo Borbely, Ministrul Mediului si Padurilor, intrucat aceasta avea ca scop stimularea vanarilor de masini noi.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. In plus, Rovana Plumb a mai declarat ca daca actualul nivel al timbrului de mediu va duce la o crestere a importurilor de masini vechi, poluante, Guvernul nu va ezita sa gandeasca o modificare a formulei de calcul pentru respectivele masini.

| de | Sursa: Autobis

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?