Seat Altea Electric si Leon Hybrid Plug-in

Seat Altea Electric si Leon Hybrid Plug-in

Seat a dezvaluit primele sale prototipuri electrice ce au la baza o platforma noua dezvoltata si asamblata in totalitate in Spania.

Prototipurile, ce au la baza aceasta noua tehnologie, se numesc Altea XL Electric Ecomotive si Leon TwinDrive Ecomotive si urmeaza sa fie livrate diverselor institutii guvernamentale din Catalonia si Madrid. Presedintele Seat, James Muir, a declarat ca "cererea de masini cu propulsie alternativa a crescut mult in ultimul timp, dar nevoile clientilor sunt foarte diferite. Astfel, strategia de a dezvolta in paralel doua tehnologii diferite va asigura viitorul companiei SEAT".

Seat Altea XL Electric Ecomotive este o masina ce se bucura de o autonomie de 135 km si care dispune de un motor ce ofera 115 cai putere (85 kw) si un cuplu de 270 Nm conectat la un set de baterii pozitionat sub bancheta spate si in portbagaj. Viteza sa de top este de 135 km/h si, pe langa plafonul cu celule fotovoltaice, noul Altea XL Electric vine echipat cu un sistem sofisticat de recuperare al energiei.

Cat despre Seat Leon TwinDrive, conform companiei auto Spaniole, acesta este un hibrid plug-in ce se foloseste un motor traditional cu combustie interna si de unul electric. Automonia noului Leon hibrid este de 52 km in mod pur electric, iar viteza sa de top este de 120 km/h. Din punct de vedere al eficientei, Leon TwinDrive Ecomotive are un consum de 1.7 litri la 100 km si o valoare a emisiilor de CO2 de 39 grame per km.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. De asemenea, Seat Leon TwinDrive poate atinge viteza de top de 170 km/h atunci cand foloseste ambele motoare.

| de | Sursa: Seat

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?