Soferii implicati in accidente beneficiaza acum mai usor de masina de inlocuire, pe perioada reparatiilor

Sectiuni Relevante

Soferii implicati in accidente beneficiaza acum mai usor de masina de inlocuire, pe perioada reparatiilor

Anual, în România au loc sute de mii de accidente rutiere. Doar în 2016 au fost deschise aproximativ 255.000 de dosare de daună pe RCA. În ciuda faptului că, în urma modificării legii asigurărilor RCA de la finalul anului 2016, șoferii păgubiți beneficiază de mașină de înlocuire pe toată perioada reparațiilor, numărul celor care și-au exercitat acest drept este încă foarte mic. Până acum, mai puțin de 1% dintre cei implicați în accidente au solicitat o mașină de înlocuire - conform analizelor Autonom, lider de piață al segmentului, cu o cotă de 50%.

Până în prezent, șoferii implicați în accidente puteau beneficia de mașină de înlocuire prin intermediul service-urilor, prin serviciul "replacement car" din contractele de leasing operațional, prin firmele de asistență rutieră sau direct de la firmele de închirieri auto. Din decembrie 2016, în urma modificărilor aduse la legea RCA , acest beneficiu este oferit gratuit tuturor șoferilor păgubiți în accidentele auto, în condițiile prevăzute de lege.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Pentru a facilita procesul prin care șoferii își pot exercita acest drept, AUTONOM le oferă o mașină similară cu cea avariată, fără restricții în ceea ce privește numărul de kilometri pe teritoriul României, fără taxe și costuri de depozit. Valoarea închirierii va fi decontată direct de la asiguratorul șoferului vinovat de producerea accidentului. Astfel, aceștia pot beneficia acum mai ușor de mașina de înlocuire: trebuie doar să facă dovada deținerii actelor necesare (Nota de Constatare și Devizul de Reparație), urmând ca mașina avariată să intre în service pentru reparații.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?