Suzuki si Jeep, investigate de olandezi pentru emisii crescute de oxizi de azot

Sectiuni Relevante

Suzuki si Jeep, investigate de olandezi pentru emisii crescute de oxizi de azot

Procurorii olandezi investighează dacă Suzuki și Jeep au utilizat un software nepermis pentru modificarea emisiilor de oxizi de azot. Autoritatea națională din domeniul drumurilor (RDW) a testat în ultimul an mai multe modele echipate cu motoare diesel produse de diverși constructori.

Testele olandezilor au avut ca scop identificarea nivelului de oxizi de azot, iar multe dintre companiile prinse cu mâța-n sac au justificat diferențele prin prezența unui software gândit pentru protejarea motorului și prelungirea duratei sale de viață.

14 dintre companiile care au folosit un astfel de software au fost capabile să ofere un răspuns satisfăcător. Doar Suzuki și Jeep nu au oferit detalii care să elucideze misterul.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Conform rapoartelor RDW, Suzuki Vitara emite, la scurt timp după intrarea în trafic, mai mulți oxizi de azot decât ar fi necesar pentru protejarea propulsorului. În același timp, Jeep Grand Cherokee emite o cantitate prea mare de oxizi de azot după încălzirea motorului.

| de | Sursa: Reuters

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?