Taxa de poluare va putea fi restituita si atunci cand solicitantul nu mai are dovada platii sau daca nu a mai inmatriculat masina in cauza

Sectiuni Relevante

Taxa de poluare va putea fi restituita si atunci cand solicitantul nu mai are dovada platii sau daca nu a mai inmatriculat masina in cauza

La scurt timp dupa publicarea modului de restituire a taxelor auto, ANAF s-a confruntat cu doua probleme. Fie soferii nu mai aveau dovada platii taxei de inmatriculare, fie nu au mai inmatriculat masina pentru care au achitat taxa de inmatriculare, ceea ce se traduce prin lipsa copiei dupa certificatul de inmatriculare si a cartii de identitate.

Acum, Guvernul a adoptat o Ordonanta de Urgenta care are ca scop eliminarea problemelor expuse mai sus.

"Noile prevederi vin în sprijinul persoanelor îndreptăţite să li se restituie sumele achitate către Fondul pentru mediu, dar care se află în imposibilitatea de a anexa dovada plăţii acestora, în copie sau original. În cazul în care contribuabilul nu anexează documentul doveditor al plăţii, ANAF va verifica existenţa acestui document în baza de date", precizează Executivul.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. "În acest caz (neinmaticulare), cererea de restituire va fi însoţită de documentul de plată, în original, care confirmă plata taxei neutilizate, document care are înscrisă menţiunea ”taxă neutilizată” şi care este semnat şi ştampilat de către persoana desemnată din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule", menţionează Guverul.

| de | Sursa: News

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?