Timbrul de mediu ar urma sa fie inlocuit de o taxa de acces in marile orase

Sectiuni Relevante

Timbrul de mediu ar urma sa fie inlocuit de o taxa de acces in marile orase

La inceputul saptamanii trecute, Ministerul Mediului a anuntat ca lucreaza la o solutie care vizeaza inlocuirea timbrului de mediu cu un sistem modern folosit deja in Europa. Cei de la Profit.ro au reusit sa afle o serie de detalii cu privire la acest sistem.

Ministerul vrea sa introduca o taxa de acces in marile orase. Soferii vor fi taxati in functie de norma Euro a motorului, in functie de carburantul folosit si in functie de emisiile de noxe. Astfel, cei care achita aceasta taxa vor primi un sticker pe care il vor lipi in parbriz. Aceeasi metoda este folosita in marile orase din Europa, insa nu trebuie sa uitam de faptul ca in Vest exista un transport in comun bine pus la punct si parcari mari la intrarile in oras.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. "Este în lucru introducerea unei taxe de intrare în marile oraşe, care presupune o plată în funcţie de noxe şi de combustibil plus un sticker, cu o anumită culoare, pe anumite zone ale unui oraş. Astfel, pentru ca un şofer să poată intra cu o maşină poluantă în centrul oraşului, el va trebui să plătească o anumită taxă şi va primi în schimb un anumit sticker cu o culoare care îi va permite accesul", explică sursele citate de Profit.

| de | Sursa: Profit.ro

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?