Timbrul de mediu s-ar putea preschimba in impozit auto

Sectiuni Relevante

Timbrul de mediu s-ar putea preschimba in impozit auto

Timbrul de mediu este singura taxa considerata legala de Uniunea Europeana. Insa nu suntem convinsi ca acest lucru va mai ramane in picioare pentru mult timp. De aceea, Ministrul Mediului pregateste o schimbare in ceea ce priveste timbrul de mediu.

Proiectul va continua sa mizeze pe principiul "poluatorul plateste", insa ar urma sa fie aprobat intr-o noua forma. Cum arata aceasta, nici ei nu stiu. Se vehiculeaza ca timbrul de mediu ar urma sa fie transformat intr-un impozit auto.

Totodata, nu este exclus ca aceasta sa fie introdus ca taxa suplimentara in pretul final al carburantilor sau ar putea fi transformat in rovinieta. Cine stie.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. "În prezent, la Ministerul Mediului s-a constituit un grup de lucru [...] care lucrează la o propunere legislativă de modificare a legislaţiei privind timbrul de mediu. Timbrul de mediu nu a fost declarat neconform cu legislaţia Uniunii Europene, dar va trebui să regândim în perspectiva aceluiaşi principiu Poluatorul plăteşte", a declarat Istvan Jakab, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

| de | Sursa: Profit.ro

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?