Timbrul de mediu va fi aplicat incepand cu 15 martie 2013

Sectiuni Relevante

Timbrul de mediu va fi aplicat incepand cu 15 martie 2013

Timbrul de mediu a fost votat ieri de Guvernul Romaniei si va fi aplicat incepand cu 15 martie anul acesta. Spre deosebire de vechea taxa auto, timbrul de mediu va lua in calcul emisiile de CO2 in proportie de 100%. Ca si pana acum, elementele care intra in calculul timbrului de mediu vor fi norma de poluare si cilindreea.

Noua taxa de timbru de mediu se va aplica atat automobilelor deja inmatriculate la noi in tara, cat si vehiculelor de import. Singurele autovehicule scutite de plata noii taxe vor fi cele pentru care deja s-a achitat taxa de poluare intre 01.01.2007 si 14.03.2013, fara ca aceasta sa fie recuperata.

In plus, vehiculele donate organizatiilor non-profit, cele adaptate persoanelor cu dizabilitati, automobilele electrice, hibride si altele vor fi scutite de plata acestei noi taxe.

"Sunt exceptate de la plata timbrului de mediu autoturismele şi autovehiculele aparţinând misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare, autoturismele persoanelor cu dizabilităţi, autovehiculele Forţelor Armate, Forţelor de Securitate, de Poliţie, Jandarmerie, Poliţie de Frontieră, Ambulanţe, autovehiculele istorice, autovehiculele hibride şi electrice, autovehiculele intrate potrivit legii în autoritatea privată a statului acordatre cu titlu gratuit, autovehiculelor destinate competiţiilor sportive şi autovehiculele dobândite prin moştenire la doi ani de la data deschiderii succesiunii", a declarat Rovana Plumb, Ministrul Mediului.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Noua formula de calcul a taxei auto va afecta cel mai mult autovehiculele cu motoare Euro 4 si Euro 3. Daca in cazul unitatilor Euro 5, noul timbru de mediu va avea o valoare apropiata cu taxa din 2012, pentru masinile dotate cu motoare Euro 3 si Euro 4, taxa va creste considerabil. Cei mai norocosi vor fi posesorii masinilor cu motoare Euro 2, Euro 1 si Non-Euro, taxa pentru aceste autovehicule diminuandu-se cu pana la 90%. Aceasta scadere se datoreaza aplicarii unor coeficienti de devalorizare.

| de | Sursa: Gandul

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?