Trei milioane de unitati Qashqai fabricate la uzina din Sunderland, Marea Britanie

Trei milioane de unitati Qashqai fabricate la uzina din Sunderland, Marea Britanie

Nissan Europa a stabilit cel mai important record în 2017, prin producția a trei milioane de Nissan Qashqai în U.K., la numai un deceniu după ce vehiculul care a definit segmentul crossover și-a făcut debutul.

Atingerea acestui rezultat de referință de către fabrica Nissan Sunderland vine ca urmare a succesului în vânzări înregistrat la nivel european pentru modelele Datsun și Nissan, cu un total de 762.574 de vehicule, reprezentând cea mai bună performanță din toate timpurile pe parcursul unui an întreg, cu o creștere de 3,8% față de 2016.

Qashqai a jucat un rol esențial în a ajuta Nissan să obțină aceste rezultate, modelul doborând un alt record important în acest an, înregistrând o creștere a vânzărilor cu 1,2%. Fabrica de la Sunderland a produs un număr record de 346.856 unitati pentru crossover-ul urban, dintre care 265.520 au fost vândute în Europa. Vânzările excepționale ale Qashqai au ajutat Nissan să obțină o cotă de piață de 3,7% în Europa, cu creșteri majore pe cele mai puternice piețe: Spania (9,4% creștere a vânzărilor), Franța (3% creștere a vânzărilor) și Rusia (12,4% creștere a vânzărilor).

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Qashqai este modelul Nissan cu cel mai mare succes în Europa. Aflat deja la a doua generație, lansată în 2014, modelul a primit recent un facelift major. În total, Nissan Qashqai a câștigat mai mult de 80 de premii, dintre care 19 titluri de "Mașina Anului".

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?