Turcii de la Karsan au prezentat un autobuz electric dezvoltat cu componente BMW i

Sectiuni Relevante

Turcii de la Karsan au prezentat un autobuz electric dezvoltat cu componente BMW i

În mod constant, BMW i abordează domenii suplimentare de aplicare a tehnologiilor de propulsie fără emisii, promovând acum dezvoltarea durabilă şi în transportul public local. Pentru prima dată, motoarele electrice şi bateriile de înaltă tensiune dezvoltate pentru BMW i3 vor fi utilizate pentru propulsarea unui autobuz urban produs de binecunoscutul constructor turc Karsan, care este conceput special pentru utilizare în traficul urban.

Motoarele electrice şi bateriile de înaltă tensiune dezvoltate independent de BMW Group sunt caracterizate de calităţi excelente de performanţă şi un grad înalt de fiabilitate. Acestea sunt produse la uzina BMW din Dingolfing. În ultimii ani, Centrul de Competenţe pentru Mobilitate Electrică al BMW Group şi-a extins continuu capacitatea de producţie şi competenţa de fabricaţie. Motorul sincron electric de la BMW i3, care în viitor va fi utilizat pentru propulsarea Karsan Jest electric, generează o putere maximă de 125 kW/170 CP şi un cuplu maxim de 250 Nm.

Bateria de înaltă tensiune constă din opt module, fiecare compus din 12 celule, şi oferă o capacitate de până la 44 kWh. Cu o combinaţie de două baterii de înaltă tensiune, prototipurile de preserie ale Karsan Jest electric ating o capacitate de 88 kWh şi, prin urmare, au o autonomie de 210 kilometri. Când este utilizat pentru servicii regulate, autobuzul urban poate circula timp de 18 ore fără a fi necesare opriri intermediare pentru realimentarea cu energie.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Dimensiunile compacte ale motorului electric şi ale bateriei de înaltă tensiune sunt avantajoase şi în ceea ce priveşte spaţiul interior. Cu o lungime de aproximativ şase metri, Karsan Jest electric oferă spaţiu pentru până la 26 de pasageri - cu patru mai mult decât versiunea anterioară a modelului cu propulsie convenţională. Autobuzul de oraş este dotat cu tehnologie de podea joasă, care oferă acces convenabil pasagerilor cu cărucioare şi scaune cu rotile.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?