Uzina-pilot a BMW a inceput constructia prototipurilor BMW iNEXT, viitorul SUV electric de serie

Uzina-pilot a BMW a inceput constructia prototipurilor BMW iNEXT, viitorul SUV electric de serie

Cu ocazia producţiei prototipului BMW iNEXT, BMW Group oferă o avanpremieră exclusivă a modului de lucru din uzina-pilot aflată în inima Centrului de Cercetare & Inovaţie (FIZ). Prototipurile tuturor automobilelor sunt produse cu mult înainte de lansarea efectivă pe piaţă, în zonele speciale cu acces restricţionat ale facilităţii.

Acestea sunt utilizate pentru testarea şi pregătirea în vedea asamblării de serie ulterioare. Specialişti în dezvoltare şi producţie lucrează în strânsă colaborare. Când producţia de serie a modelului electric BMW iNEXT va fi lansată în 2021, automobilele vor părăsi aceeaşi linie de asamblare precum modelele cu motoare termice şi cele plug-in hybrid.

Primele caroserii brute ale BMW iNEXT sunt asamblate în atelierul de caroserii al uzinei-pilot. Diferitele secţiuni sunt conectate cu ajutorul tehnologiei noi: sudură rotativă. Aceasta uneşte aluminiul şi oţelul de înaltă rezistenţă prin utilizarea căldurii generate când elementul din oţel străpunge o componentă de aluminiu. Căldura piesei de oţel uneşte cele două componente. Odată asamblate, caroseriile sunt supuse unor verificări detaliate cu un sistem de măsurare laser, o tehnologie de măsurare automată care identifică rapid caracteristicile individuale ale suprafeţei.

O aplicaţie de augmented reality accelerează în mod radical modalitatea în care şuruburile de asamblare a podelei sunt identificate şi comparate cu modelul CAD. Aplicaţia este o inovaţie importantă care verifică poziţia şi efectuarea lor precisă. Pe lângă reducerea complexităţii, realizează şi colaborarea mai eficientă între diferitele departamente de specialitate.

De asemenea, BMW Group utilizează tomografia computerizată pentru verificarea prototipurilor în fazele iniţiale ale dezvoltării. Într-un sistem de testare dedicat al uzinei pilot, patru roboţi strâns coordonaţi creează radiografii ale automobilului prin procese de scanare. Deplasându-se în exterior, ele se confruntă în perechi şi transmit raze X către opusele lor. Datele pe care le acumulează sunt utilizate pentru a calcula o imagine 3D multistratificată. Aceasta poate fi folosită pentru a analiza părţile interne ale întregului automobil. Tomografia computerizată permite ca noile materiale şi tehnici de lipire să fie examinate în detaliu fără ca maşinile să fie demontate. Anterior, componentele trebuiau îndepărtate şi duse la analiză. Sistemul preia obiecte mici de până la 100 micrometri - aproximativ grosime firului de păr uman.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Cu proporţiile şi dimensiunile unui Sports Activity Vehicle de lux, a cincea generaţie a trenului de rulare electric şi sisteme pentru condus foarte automatizat, BMW iNEXT întruchipează viitorul plăcerii condusului într-o manieră foarte cuprinzătoare. Modelul de serie va fi echipat cu o baterie capabilă să ofere o autonomie de până la 600 de kilometri și va primi tehnologii de conducere autonomă de nivel 3.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?