Vanzarile globale ale modelului Kia Sportage au atins cifra de 5 milioane unitati

Sectiuni Relevante

Vanzarile globale ale modelului Kia Sportage au atins cifra de 5 milioane unitati

Kia sărbătorește atingerea cifrei de cinci milioane de unități vândute la nivel global al celui mai bine vândut SUV compact al său. Lansat în 1993, cuprinzând patru generații din acel moment, Kia Sportage a atins acest prag în anul celei de a 25-a aniversări. Ultimul model lansat în 2016 este cel mai cunoscut, cu o medie globală a vânzărilor de 38,000 unități pe lună în 2017.

În 2016 și 2017, Sportage a depășit vânzările modelului de segment B Rio, fiind cel mai bine vândut model la nivel global al brandului. Vânzările mari ale modelului Sportage în ianuarie și februarie 2018 - 36,632 și respectiv 32,930 unități - au con-stituit un reper al producției modelului.

Sportage și-a făcut pentru prima dată apariția la Salonul Auto de la Tokyo, în 1991, introducând consumatorilor, pentru prima dată, conceptul de 'SUV Urban' - ce lansa ideea unui SUV compact, practic, potrivit pentru utilizare în diverse medii. Această primă generație a modelului Sportage a fost un succes instant, înregis-trând peste 500,000 de unități vândute de-a lungul ciclului său total de producție.

A doua generație Sportage a totalizat 1,223,776 unități vândute la nivel global după șapte ani de producție. Cea de a treia generație a modelului a depășit pragul de un milion de unități vândute în doar patru ani, contribuind la atingerea unui volum cumulat de două milioane de unități vândute în cei șase ani de producție.

A patra generație Sportage, cea curentă, dispune de un design îndrăzneț, oferind în același timp și de o mulțime de tehnologii pentru confort și siguranță. Gama de motoare și transmisii oferă o eficiență ridicată și performanțe îmbunătățite, adresându-se unei game largi de nevoi ale clienților.

Kia Sportage a fost recunoscut pentru designul său, fiind onorat cu premiile 'iF De-sign' și 'red dot' atât pentru generația a treia cât și pentru cea de a patra sa gen-erație. Mai mult decât atât, Kia Sportage a atins cel mai înalt nivel de siguranță în 2017, conform Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) din SUA.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Modelul Sportage al celei de a patra generație, cu numărul 1 milion, a fost vândut în Ianuarie, la doar 29 de luni de la începerea comercializării sale.

| de

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?