Vinieta ar putea fi inlocuita cu o taxa unica de drum in Europa

Sectiuni Relevante

Vinieta ar putea fi inlocuita cu o taxa unica de drum in Europa

In urma cu aproximativ 2 ani, Germania spunea ca incepand cu 2016 va taxa toti soferii care folosesc autostrazile din tara si nu au masina inmatriculata acolo. Dar Uniunea Europeana a considerat ca fiind o decizie discriminatorie, motiv pentru care vine cu o propunere menite sa elimine orice taxa de drum locala.

Aceste taxe ar urma sa fie inlocuite cu taxa unica de drum in Europa, iar soferii sa o plateasca in functie de numarul de kilometri pe care il fac. In cazul in care acest lucru se va intampla, rovinieta va disparea, insa vom fi nevoiti sa trecem la plata noii taxe unice de drum.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. "Avem nevoie de o solutie europeana pentru taxele de drum. Numeroasele sisteme nationale reprezinta o bariera in calea mobilitatii pe piata unica europeana. Valorea taxei ar trebui sa se bazeze exclusiv pe numarul de kilometri parcursi", a declarat Violeta Bulc, unul dintre reprezentantii Comisiei Europene.

| de | Sursa: Stirileprotv

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?