Volvo S60 si V60 Polestar - noile bijuterii ale suedezilor

Volvo S60 si V60 Polestar - noile bijuterii ale suedezilor

Saptamana trecuta, Polestar si Volvo ne-au tinut in suspans prin intermediul unui teaser video si a unor fotografii. Astazi a venit momentul adevarului. Volvo a prezentat noile S60 si V60 in versiunea Polestar.

Noile creatii de performanta suedeze vor debuta la inceputul lui 2014 pe patru continente. Primele piete care se vor bucura de noile Volvo S60 si V60 Polestar sunt: Marea Britanie, Olanda, Elvetia, SUA, Canada, Japonia si, nu in ultimul rand, Suedia.

Spre deosebire de versiunile de serie, modelele prezentate de Polestar au primit o serie de modificari aerodinamice. Amintim aici extensiile pentru spoilerul fata, eleronul posterior si difuzorul de aer. La interior, albastrul traditional Polestar va cuprinde intreg habitaclul. De asemenea, volanul si scaunele sunt noi, iar o serie de accesorii din materiale usoare au fost inlocuite cu cele de serie.

Sub capota, regasim unitatea T6 capabila sa livreze 350 de cai putere la 5.700 rpm si 500 Nm la 2.800 rpm. Resursele motorului sunt puse in valoare cu ajutorul transmisiei automate cu sase rapoarte. In aceste conditii, sprintul de la 0 la 100 km/h are loc in 4.9 secunde, iar viteza maxima se opreste in dreptul valorii de 250 km/h. De asemenea, modelele suedezilor sunt ajutate de o tractiune integrala si de un ESP reechilibrat.

NEWSLETTER Esti pasionat de tot ce misca in lumea auto? autobook.ro iti pune zilnic la dispozitie toate noutatile care conteaza. Pentru o manevrabilitate mai buna, Polestar a intarit suspensiile si a optat pentru amortizoare Ohlins. De asemenea, sistemul de franare a fost si el inlocuit cu unul semnat Brembo.

| de | Sursa: Volvo

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?