in Review, Fisker, Coupe

(6:07) Unul din cele mai recente video review-uri realizate de Autocar implica modelul Fisker Karma, o masina complet noua fabricata de o companie auto complet noua cu doar 300 angajati care a primit deja peste 3,000 de comenzi pentru acest model si care a adunat deja peste 1 miliard de dolari in consul sau din banca.

Fisker Karma dispune de un design discret ce ne aduce aminte de modelul BMW Z8 si chiar si de Aston Martin Vantage, lucur deloc surprinzator deoarece designerul din spatele modelului Karma nu e altul decat cel ce a realizat designul acestor doua modele mentionate mai sus.

Fisker Karma, primul hibrid plug-in de lux din lume, este propulsat de doua motoare electrice ce produc aproximativ 200 cai putere si de un motor GM in 4 cilindri ce produce 270 cai putere si care este folosit pe post de generator de energie.

Noul Karma poate rula in doua moduri, Stealth si Spot, primul mod folosindu-se doar de electricitate pentru a accelera in 7.5 secunde de la 0 la 100 km/h si pentru a atinge viteza de top de 153 km/h, iar autonomia in acest mod este de aproximativ 80 de km.

In modul Sport, Fisker Karma accelereaza de la 0 la 100 km/h in 5.9 secunde si atinge viteza de top limitata la 201 km/h pentru a nu supraincalzi bateriile, dar fabricantul auto a mentionat ca acest model ar putea atinge viteza de 270 km/h.

Noul Karma cantareste putin peste 2.5 tone datorita bateriilor destul de grele pozitionate pe spate, dar cei de la Autocar cred ca acest model este destul de manevrabil. Unele din problemele modelului Fisker Karma evidentiate de cei de la Autocar sunt lipsa spatiului pentru pasagerii din spate si pentru portbagaj si zgomotul destul de puternic produs de motorul pe benzina in 4 cilindri.

Fisker Karma are un consum de 2.8 litri la 100 km si valoarea emisiilor de CO2 de sub 100 grame per km, iar concluzia finala a celor de la Autocar este ca acest model reprezinta o realizare impresionanta pentru o o noua companie auto.

Share on      

Alte Sugestii

mai multe pe autobook.ro

Autentificare
Daca aveti deja un cont de utilizator pe autobook.ro, va rugam sa introduceti informatiile de autentificare.
email:
parola:
 
Ai uitat parola?